Volledig scherm
© TwenteMilieu

Geen internet? Dan een papieren afvalkalender voor Hengeloërs

HENGELO - Wie nooit online is, kan niet zien wanneer Twente Milieu langskomt om het afval op te halen. Aan Hengeloërs die geen internet gebruiken, wordt voortaan een papieren afvalkalender verstrekt.

De gemeente heeft die maatregel genomen naar aanleiding van reacties die zijn binnengekomen op het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening. Daaruit bleek dat er toch nog wat inwoners zijn die geen internet hebben en nu bij familie of vrienden moeten vragen om een uitdraai van het ophaalschema van Twente Milieu.

Regeling

Voor die mensen wordt nu geregeld dat ze hun ophaalschema op papier krijgen, bevestigt een woordvoerder van de gemeente. Hengeloërs die de papieren kalender graag willen, kunnen contact opnemen met Twente Milieu. 

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.

In samenwerking met indebuurt Hengelo