De rechtbank in Almelo.
Volledig scherm
De rechtbank in Almelo. © Carlo ter Ellen DTCT

Geen straf voor verwarde Hengeloër die buurman met kruisboog beschoot

HENGELO/ALMELO - Roy V. (51) uit Hengelo kan er niets aan doen dat hij met een kruisboog schoot op een buurman. Dat is de conclusie die de rechtbank in Almelo trekt in de rechtszaak tegen de verwarde man. V., bewoner van een flat aan de Havenzatenlaan, was door stemmen in zijn hoofd ervan overtuigd dat zijn buurman het op hem had voorzien. V. zit sinds 18 november in een psychiatrische kliniek.

 1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
 2. Klant ontdekt maden tussen de Smarties, Twentse transportbedrijven gaan vrijuit: ‘Onaangename geur’
  PREMIUM

  Klant ontdekt maden tussen de Smarties, Twentse transport­be­drij­ven gaan vrijuit: ‘Onaangena­me geur’

  HENGELO/SAASVELD/ARNHEM - Maden en vliegen in de containers van een grote lading Smarties. Die onaangename ontdekking deed een klant tijdens het uitladen van een vracht met de chocoladesnoepjes. Wie verantwoordelijk is voor de schade tijdens het vervoer? Transportbedrijven Transheroes Customs uit Hengelo en Lesscher Transport uit Saasveld niet, oordeelde het Gerechtshof.

In samenwerking met indebuurt Hengelo