Afvaldump aan de Resedastraat in Hengelo, in de buurt van het ziekenhuis. Er ligt vooral veel verpakkingsmateriaal.
Volledig scherm
Afvaldump aan de Resedastraat in Hengelo, in de buurt van het ziekenhuis. Er ligt vooral veel verpakkingsmateriaal. © Saskia Minkman

Gemeente Hengelo doet oproep: dump aub geen dozen dit paasweekeinde

HENGELO - De gemeente Hengelo roept inwoners op om te stoppen met het dumpen van grote hoeveelheden karton en verpakkingsmateriaal bij afvalcontainers. 

De oproep komt na een weekend dat bij milieupleinen en oud papierbakken grote dozen en andere rotzooi waren gedumpt. Wagens van Twente Milieu moesten veel langer doorwerken om alles opgeruimd te krijgen.

Veel meer online

Volgens de gemeente wordt er nu, tijdens de coronacrisis veel meer online besteld. Niet iedereen heeft zin om de grote dozen in kleinere stukken in de papiercontainer te stoppen.

Moeilijke tijden

„Ontzettend jammer en vooral kwalijk voor de grootste groep inwoners die afval op de juiste, nette manier aanbiedt. We zitten in moeilijke tijden, en juist nu hebben onze handhavers en de medewerkers van onder andere Twente Milieu NV en Gildebor echt iets beters te doen dan dump van een ander op te ruimen”, schrijft de gemeente in de oproep.

Volle container

Twente Milieu blijft ook in het paasweekeinde extra rondes rijden om alle containers te legen. Wie een volle container ziet, wordt gevraagd dit te melden bij Twente Milieu of via de BuitenBeter-app.

In samenwerking met indebuurt Hengelo