Genieten van muziek, dans en kunst
in Montmartre van Hengelo

VideoHENGELO - Tientallen amateurkunstenaars lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens het weekeinde van de amateurkunst (WAK) in Hengelo. 

Het publiek genoot  in de binnenstad met volle teugen van allerhande optredens van muzikanten, popbandjes en dansgroepen. In de Molenstraat, die was omgetoverd tot een kleine Montmartrre, kon men schilders aan het werk zien. 

Zelf schilderen

Ook de bezoekers zelf mochten achter een ezel gaan zitten en schilderen. Vooral kinderen maakten daar volop gebruik van.

Buikdansen

Op een podium in de Molenstraat gaven twee buikdanseressen van Al Hayat Dance een demonstratie buikdansen. Kinderen dansten spontaan mee bij de  Latijns Amerikaanse dansvoorstelling van de dansgroep Marabina. 

Steun voor Venezuela

De uit Venezuela afkomstige danseres en danslerares Marisol Avila van Marabina brak daarbij een lans voor de bevolking van Venezuela, die op dit moment in armoede leeft en honger lijdt.

Muse 

Op het marktplein, waar het gezellig druk was, klonk de muziek van topbands als Muse en Foo Fighters, knap gespeeld door leerlingen van de Muziekschool en de PopScool in Hengelo. 

Volledig scherm
In de Molenstraat konden bezoekers kunstschilders aan het werk zien. Kinderen mochten ook zelf schilderen. © Christian van der Meij

In samenwerking met indebuurt Hengelo