Neelke Kolk uit Hengelo heeft haar 3 maanden oude baby Cira van de kinderopvang gehaald, omdat er kinderen op te zitten die niet ingeënt zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Neelke Kolk uit Hengelo heeft haar 3 maanden oude baby Cira van de kinderopvang gehaald, omdat er kinderen op te zitten die niet ingeënt zijn. © Robin Hilberink

Geschrokken moeder haalt baby per direct van kinderdagverblijf

Neelke Kok (30) heeft haar dochtertje van 3 maand van een kinderdagverblijf in Hengelo gehaald. De reden? Ze ontdekte dat er niet ingeënte kinderen op de crèche rondliepen. Kok hoopt andere ouders wakker te schudden. „Ik wil niet dat mijn kind onnodig risico loopt.”

 1. Hengelo komt in actie bij beginnende schulden en zoekt vroegtijdig contact

  Hengelo komt in actie bij beginnende schulden en zoekt vroegtij­dig contact

  HENGELO - Inwoners met beginnende schulden worden ook dit jaar in een vroegtijdig stadium aangeschreven door de gemeente. De gemeente deed dit vorig jaar ook al, maar vanaf 1 januari is deze werkwijze wettelijk verplicht. Team Budget Alert wil op basis van signalen over betalingsachterstanden van huur, energie, water en zorgverzekering uit eigen beweging met mensen in gesprek. Het team werkt samen met bijvoorbeeld Wijkracht, Welbions, Vitens en Menzis.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

 1. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 15 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 15 januari

 2. Einde Rutte III is een feit: 'Het hele systeem heeft gefaald'
  Play

  Einde Rutte III is een feit: 'Het hele systeem heeft gefaald'