Gigantische kerstboom van 4800 kilo doorstaat barre tocht naar Hengelose Markt

VIDEOHENGELO - Een barre tocht, dat was het voor zowel de kerstboom als het personeel van Gildebor. Uit een tuin aan de Lansinksweg werd een 20 meter hoge spar van 4800 kilo getild. Vanuit Tuindorp ging de boom over de Laan Hart van Zuid, door de Velourstunnel. Dat laatste doorstond de spar ternauwernood. En toen sloegen de stoppen door...

In alle vroegte staan medewerkers van Gildebor aan de Lansinkweg. Na een kop koffie wordt de ongeveer zestig jaar oude boom uit de voortuin van Mareille en Niels Gritters van den Oever getakeld. Zij doneren de boom aan de gemeente. „Na de grote storm afgelopen januari zagen we al dat de boom het niet lang meer zou volhouden”, vertelt Niels. Om de boom een goed einde te geven kiezen ze voor deze optie. 

  1. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin

    HENGELO - Hij heeft hem voor de dertiende keer opgebouwd, nu voor het allerlaatst. „Zoals pa elk jaar belooft”, zegt zijn dochter Marion lachend. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) kan het niet laten. Nog één keer wil hij iedereen laten zien hoe een kersttuin eruit hoort te zien: „Eén thema, een beetje eenheid en niet allemaal verschillende soorten lampjes die allemaal weer op een andere manier knipperen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo