Gigantische kerstboom van 4800 kilo doorstaat barre tocht naar Hengelose Markt

VIDEOHENGELO - Een barre tocht, dat was het voor zowel de kerstboom als het personeel van Gildebor. Uit een tuin aan de Lansinksweg werd een 20 meter hoge spar van 4800 kilo getild. Vanuit Tuindorp ging de boom over de Laan Hart van Zuid, door de Velourstunnel. Dat laatste doorstond de spar ternauwernood. En toen sloegen de stoppen door...

In alle vroegte staan medewerkers van Gildebor aan de Lansinkweg. Na een kop koffie wordt de ongeveer zestig jaar oude boom uit de voortuin van Mareille en Niels Gritters van den Oever getakeld. Zij doneren de boom aan de gemeente. „Na de grote storm afgelopen januari zagen we al dat de boom het niet lang meer zou volhouden”, vertelt Niels. Om de boom een goed einde te geven kiezen ze voor deze optie. 

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.

In samenwerking met indebuurt Hengelo