Volledig scherm
Tijdens de halve marathon in het centrum van Delden streden de handbikers om elke meter. © VINCENT JANNINK

Good-old Johan Reekers derde in Delden

DELDEN - Hij is de 60 al gepasseerd. Maar dat handbiker Johan Reekers uit Haaksbergen zich nog steeds kan meten met de besten, bewees hij maandagavond in Delden.

Bij de halve marathon voor handbikers in een vastframe eindigde Reekers als derde. Meervoudig wereldkampioen Jetze Plat uit Vrouwenakker won met grote overmacht. Teun de Vries uit Vinkeveen werd derde.

Vrouwen

Bij de vrouwen zegevierde Laura de Vaan uit Den Bosch, voor Jennette Jansen uit Westerhaar en Chantal Haenen uit Sevenum. Dit jaar telde de wedstrijd, die deel uitmaakt van de KNWU Rabobank Nationale Handbike Competitie, 26 deelnemers.

 Local hero

Acht handbikers in een aankoppelbike beten even daarvoor de spits af in een race over 10 kilometer. Winnaar werd Ed Roeters uit Helmond, voor Hans de Gryse uit België. ‘Local hero’ Floris Ros (15) uit Delden finishte als derde.

Hitte

Het criterium door het centrum van Delden wordt elk jaar gehouden aan de vooravond van de Twentse Rolstoelvierdaagse. Deze vierdaagse gaat dinsdag van start met een aangepast programma vanwege de hitte. De routes zijn drastisch ingekort en de start is vervroegd. Uiterlijk om 13 uur moeten alle deelnemers over de finish zijn.

Begrip

Ruim honderd deelnemers worden dinsdag aan de start verwacht. „Iedereen heeft er begrip voor dat we de langste afstanden, de 50 en de 70 kilometer, eruit hebben gegooid. Ze zijn allemaal allang blij dat er toch gereden kan worden”, vertelt voorzitter Saskia Ros. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo