Volledig scherm
Manon Visser en Daniël Janssen van Stork! © Martin Ruesink

Graffiti Stork! mag, maar alleen in overleg

HENGELO Opeens bleken delen van de omheining van het theaterterrein te zijn bespoten met graffiti. Schrik bij de makers van Stork!,  dat er deze week toch ’s nachts iemand langs de buitenste ring hekken wist te glippen. Een kans ook: „We nodigen de maker uit zich te melden om meer te doen.  We geven hem of haar niet aan.”

Van de nood een deugd maken, een beetje theatermaker draait zijn hand niet om voor improvisatie. „Natuurlijk is het niet de bedoeling dat onbekenden hier ongevraagd graffiti aanbrengen””, zegt Daniël Janssen van het theaterspektakel, „Op de binnenste ring hekken komen straks ook de namen van onze sponsoren te staan. Maar bij de ingang zou het mooi zijn als graffiti-artiesten in overleg met ons de doeken van  mooie Stork!-versieringen gaan voorzien.”

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij info@Stork150jaar.nl. Inclusief de dader? „Jazeker, hij hoeft niet bang te zijn dat we aangifte gaan doen, hoewel  de nachtelijke actie van deze week natuurlijk niet de bedoeling was. Dat was wel een wake-up call voor ons, we  hebben de omgeving nu echt goed afgeschermd.”

De tags  die op drie schermdoeken zijn gespoten zijn slechts voor insiders te ontcijferen. Uit gegevens van de bewaking is er wel een signalement van de man of vrouw die ongevraagd het startsein voor de graffiti gaf. „Hij droeg een lange grijze of groene jas met capuchon en een wijde broek”, zegt pr-medewerker Manon Visser, „met een grote rugzak. We hebben wel een idee wat daar in zat…” 

In samenwerking met indebuurt Hengelo