Volledig scherm
Invoering van de blauwe zone in de Deldenerstraat houdt in dat er niet langer dan een uur geparkeerd mag worden, uitsluitend met een parkeerschijf. © Jacques Zorgman

Groen licht voor blauwe zone in Deldenerstraat Hengelo

HENGELO - De weg is vrij voor het instellen van een blauwe zone in het gedeelte van de Deldenerstraat tussen de Tuindorpstraat en het spoorviaduct. Met die maatregel wil de gemeente langparkeerders weren.

Tegen het besluit was één bezwaar ingediend, door een accountantskantoor dat is gevestigd in het bewuste deel van de Deldenerstraat. Maar dat is door het college van B en W ongegrond verklaard. Volgens een woordvoerder van de gemeente valt nog niet te zeggen wanneer de blauwe zone wordt ingesteld. Dat ligt er mede aan of de bezwaarmaker nog in beroep gaat.

Stadskantoor

Bewoners van de Deldenerstraat hebben zelf gevraagd om het instellen van een blauwe zone. Nu kunnen automobilisten hier nog gratis parkeren, net zo lang als ze willen. Maar de bewoners zien de bui al hangen als straks het nieuwe stadskantoor van de gemeente bij Thiemsbrug klaar is. De bewoners zijn bang dat de parkeerplaatsen voor hun huizen straks de hele dag bezet worden door auto’s van gemeenteambtenaren.

Ontheffing

Invoering van de blauwe zone houdt in dat er niet langer dan een uur geparkeerd mag worden, uitsluitend met een parkeerschijf. De maximale parkeerduur geldt op maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur, plus op donderdag (koopavond) van 18.00 tot 21.00 uur. Bewoners kunnen voor zichzelf en voor bezoekers een ontheffing aanvragen.

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.

In samenwerking met indebuurt Hengelo