Grootste bouwproject van Hengelo bekijken? Neem plaats op de tribune

VideoHENGELO - Het gebied was wekenlang afgeschermd met hekken. Maar iedereen die dat wil, kan nu meekijken bij de bouw van een nieuw stadskantoor in Hengelo, dankzij een bouwtribune.

Bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo heeft geen geheimen: wie dat wil kan vanaf onmiddellijke ingang een oogje in het zeil houden bij het bouwen van een nieuw stadhuis voor 700 ambtenaren, midden in het centrum van de stad. Boven op een bouwkeet is een publiekstribune gebouwd, waar vanaf ruim zicht wordt geboden op de imposante bouwput. De keet staat op de kruising Deldenerstraat-Oldenzaalsestraat.

Binnenkort wordt begonnen met de funderingspoeren: een klus met aardig wat actie. "Het zijn forse poeren die we gaan storten. Dan wordt het leuk om te volgen", zegt hoofduitvoerder Tom Engbers van de Bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo. Hij noemt het een van de grootste bouwklussen in Twente. 

Lawaaischema's

Engbers probeert ook omwonenden zo veel mogelijk bij het bouwproject te betrekken. Wekelijks maakt hij 'lawaaischema's', waarin omwonenden kunnen zien op welk dagdeel ze last hebben van grote trucks die af en aan rijden en of er veel of weinig bouwlawaai is. De bouwcombinatie houdt, voor wie dat prettig vindt, Hengeloërs via Facebook op de hoogte.

2019

De publiekstribune is op werkdagen open tussen 8.00 en 15.45 uur. De ingang zit aan de Deldenerstraat, kruising Bornsestraat-Oldenzaalsestraat. Het stadskantoor is in de bouwvak van 2019 klaar. Dan keren de ambtenaren die nu nog aan de Hazenweg zitten, terug naar het centrum.

Volledig scherm
© Saskia Minkman
Volledig scherm
© Bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo

In samenwerking met indebuurt Hengelo