Volledig scherm
Het nieuwe terras van De Twee Wezen en 't Pleintje in Hengelo © De Twee Wezen

Grote terrassen in Hengelo mogen 100.000 euro subsidie verdelen

PollHENGELO - Gemeente en provincie geven een ton subsidie voor nieuwe terrassen op het Burgemeester Jansenplein.

De Twee Wezen/Het Pleintje, Stravinsky en De Blauwe Engel mogen samen 100.000 euro subsidie verdelen. Dat gebeurt in het kader van de pilot Spontane Binnenstad, onderdeel van de Ontwikkelagenda  Netwerkstad.  Het geld is afkomstig van de gemeente en de provincie Overijssel die elk de helft  van de subsidie betalen en is bestemd voor de aanleg van nieuwe terrassen. De totale kosten daarvan bedragen een veelvoud van de nu toegekende subsidie; bijna zeven ton.

Verfraaien

Een en ander past binnen de wensen van het college van b en w en de gemeenteraad om het Burgemeester Jansenplein te verfraaien. In het kader van het terrassenbeleid, dat al langer van kracht is maar dat een tijd lang niet in de praktijk werd gebracht, wil de gemeente moderne en meer uniforme terrassen bij het nieuwe evenementenplein pal naast het stadskantoor.

Stimuleringsbijdrage

Met name rondom dat plein investeert de gemeente, samen met de ondernemers, flink. Met de subsidie, toegekend als een stimuleringsbijdrage,  wordt beoogd dat de horeca met een afgestemde vormgeving van de terrassen meer gezelligheid en gastvrijheid uitstraalt. Ook wordt zo een verbinding gemaakt tussen de zojuist met rode klinkers belegde Enschedesestraat, dat algemeen wordt gewaardeerd, en het evenementenplein. Bij de nieuwe inrichting van de terrassen worden transparante materialen gebruikt.

Twee Wezen

De Twee Wezen/Het Pleintje staat borg voor een investering van bijna 5 ton, De Blauwe Engel voor 112.000 en Stravinsky voor 65.000 euro. Daar mogen zij dus een ton subsidie van aftrekken.

Voorzitter Berto Mulder van Koninklijke Horeca afdeling Hengelo zegt: „Iedere ondernemer in de stad kon van de regeling gebruik maken. De subsidie is een druppel op de gloeiende plaat.”

Poll

Grote terrassen in Hengelo mogen 100.000 euro subsidie verdelen

Grote terrassen in Hengelo mogen 100.000 euro subsidie verdelen

  • Mooi nieuws, dit is goed voor de Hengelose binnenstad (28%)
  • Dit geld had beter aan het Marktplein besteed kunnen worden (48%)
  • Versoepel eerst eens de strenge regels voor de horeca (24%)
2120 stemmen

In samenwerking met indebuurt Hengelo