Directeur Luc de Vries in de coronapost in Hengelo. Patiënten worden er begeleid door twee coassistenten in volledig beschermende kleding.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Luc de Vries in de coronapost in Hengelo. Patiënten worden er begeleid door twee coassistenten in volledig beschermende kleding. © Lenneke Lingmont

Help, ik moet naar de coronapost in Hengelo! Wat nu?

VideoHENGELO - De naam doet vermoeden dat dát de plek is om naartoe te gaan als je vreest corona te hebben. Maar zo werkt het dus niet bij de coronapost in Hengelo. „We willen hier zo weinig mogelijk mensen binnen hebben”, zegt directeur Luc de Vries.

De coronapost, die woensdagavond in gebruik wordt genomen, is ondergebracht in de vroegere huisartsenpost aan de Aletta Jacobslaan. Tegenover de ingang van het  ziekenhuis, aan de andere kant van de parkeerplaats.  Waar de schuifdeuren automatisch opengingen als je in het weekend met een ziek kind naar de dokter wilde. In de nieuwe functie is dat absoluut niet het geval. „De deuren blijven dicht en worden alleen opengedaan als je een afspraak hebt”, zegt De Vries.

In samenwerking met indebuurt Hengelo