Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Hema in Hengelo wil nog niet verhuizen, maar staat open voor overleg

HENGELO - Voor het Hema-filiaal aan de Enschedesestraat bestaan op dit moment geen verhuisplannen. Dat zegt een woordvoerder van het Hema-hoofdkantoor in Amsterdam. „Maar we staan open voor overleg als dit leidt tot een betere locatie.”

Daarmee reageert de woordvoerder op de opmerking van wethouder Gerard Gerrits van vorige week maandag in politiek café Hengeloos Peil. Gerrits sprak bij die gelegenheid ‘over een mogelijke verhuizing van de Hema’ om andere plannen mogelijk te maken.  Als ook de winkels bij de Lambertuspassage weg zijn zou er een ‘Bos op het Kerkplein’ kunnen ontstaan rond de Lambertusbasiliek.

Gesprekken lopen

Op het parkeerterrein achter de Hema, zo suggereerde de wethouder, zou dan een nieuw appartementengebouw kunnen verrijzen. Bovenop het huidige gebouw van de Hema zou nog een verdieping kunnen worden gebouwd. Gerrits gaf niet aan waar de Hema naartoe zou moeten verhuizen. „De gesprekken met de Hema lopen. Misschien is er een beweging op gang te krijgen.” 

Exacte invulling

Eerder dit jaar werd bekend dat Hema en Albert Heijn dit jaar in steden nog twee winkels willen openen waar klanten zowel hun Hema- als Albert Heijn-boodschappen kunnen doen. In deze winkels van Hema komt een Albert Heijn met een volledig assortiment verse en houdbare producten. De specifieke locaties worden momenteel nog onderzocht en de details en exacte invulling worden de komende maanden nader uitgewerkt. Uit de beantwoording van de woordvoerder van de Hengelose Hema blijkt dat het warenhuis niet per se afwijzend staat tegenover een verhuizing, maar een eventuele combinatie met Albert Heijn is volgens de woordvoerder ‘niet aan de orde.’

In samenwerking met indebuurt Hengelo