Volledig scherm
© ROC van Twente

Hengelo heeft zijn Techniekhuis Twente

HENGELO Het ROC van Twente heeft zijn eigen Techniekhuis Twente.  Bestuurder Trudy Vos heeft woensdag namens de scholencluster het huurcontract getekend met de eigenaren van het Techniekhuis, Bouwschool Twente en Schildersvakopleiding.

Het Techniekhuis wordt gevestigd aan de Lansinkesweg 28a, waar ooit drijfwerk en pompen door Stork werden gemaakt. Vanaf 1 september volgend jaar worden er bouwvakkers, schilders, installatiemonteurs, meubelmakers, interieuradviseurs en kaderfunctionarissen voor de bouw opgeleid. In het complex komen ongeveer 700 mbo-studenten een vak leren.

Verbouw

Op dit moment wordt het pand nog volop verbouwd. Tijdens de Open dagen van ROC van Twente op 25 en 26 januari 2019 is het Techniekhuis geopend en zijn er allerlei activiteiten voor scholieren.

Het doel van de clustering is alle opleidingen rondom de bouw in één onderwijshuis samen te brengen. Studenten van verschillende opleidingen kunnen straks in projecten leren samenwerken. De eigenaren hebben het pand sinds medio juni 2017 in bezit. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo