Volledig scherm
Het sealen aan de Reviusstraat in beeld. © Jack Huygens (News United)

Hengelo is begonnen met 'verjongen' van het asfalt

HENGELO - De gemeente Hengelo is woensdagavond begonnen met het 'verjongen' van de hoofdwegen in de stad. Het sealen van het asfalt zorgt ervoor dat het asfalt beter is beschermd. De beschermende laag zorgt ervoor dat het asfalt zo'n vijf jaar langer mee kan.

Wanneer het asfalt ouder wordt, slijten de bitumen. Deze bitumen zijn een soort lijm die alle steentjes in het asfalt bij elkaar houden. Zonder deze bitumen zouden deze steentjes loslaten. Tijdens het sealen worden de straten voor een aantal uur afgesloten. De Reviusstraat was woensdag in Hengelo als eerste aan de beurt. De komende dagen staan onder andere nog de Beethovenlaand, Europalaan, Haaksbergerstraat en Deldenerstraat op het programma. 

Maximumsnelheid

Aangezien het sealen enkele uren in beslag nam, is de Reviusstraat woensdag enkele uren afgesloten geweest. Verkeer moest daarom omrijden. Op Twitter klaagde VeiligFietsenHengelo over omrijdend verkeer dat zich niet aan de snelheid hield. 

  1. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin

    HENGELO - Hij heeft hem voor de dertiende keer opgebouwd, nu voor het allerlaatst. „Zoals pa elk jaar belooft”, zegt zijn dochter Marion lachend. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) kan het niet laten. Nog één keer wil hij iedereen laten zien hoe een kersttuin eruit hoort te zien: „Eén thema, een beetje eenheid en niet allemaal verschillende soorten lampjes die allemaal weer op een andere manier knipperen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo