Volledig scherm
De openingsceremonie van de Special Olympics 2018 in Doetinchem. © Theo Kock

Hengelo wil meebetalen aan Special Olympics 2022

HENGELO - De gemeente Hengelo is bereid om mee te betalen aan de organisatie van de nationale Special Olympics voor verstandelijk gehandicapten in Twente in 2022. Het gaat om een bedrag van 57.500 euro.

Om de Special Olympics naar Twente te halen moeten de veertien Twentse gemeenten samen een half miljoen euro op tafel leggen. Voor het einde van dit jaar moet duidelijk zijn of alle gemeenten meedoen. Als het niet lukt, zal de Twentse kandidatuur worden ingetrokken.

Tweejaarlijks

De nationale Special Olympics is een tweejaarlijks sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Komend jaar is Den Haag gastheer. In 2022 verwachten de Twentse gemeenten circa 2.500 deelnemers, in 13 tot 20 verschillende takken van sport.

Bidbook

De Hengelose wethouder Claudio Bruggink heeft vorige maand samen met zijn Oldenzaalse collega Rob Christenhusz namens de regio Twente een zogeheten bidbook ingediend bij het landelijke bureau van de Special Olympics. In maart wordt bekend of Twente de organisatie van het evenement in 2002 krijgt toegewezen.

Enthousiasme

In het bidbook wordt uitgegaan van een begroting van maximaal 1,5 miljoen euro. Het resterende bedrag moet komen van provincie, bedrijfsleven en uit de deelnemersbijdragen. Volgens het Hengelose college is er een breed draagvlak in de regio. ‘Het enthousiasme bij iedereen die is benaderd, is ongekend groot. Diverse partners hebben zonder aarzelen hun medewerking toegezegd.’

Meetellen

Het college ziet het helemaal: ‘De Special Olympics zijn een fantastische manier om te laten zien dat Twente een plek van noaberschap is. Dat we er voor iedereen zijn en iedereen meetelt.’

In samenwerking met indebuurt Hengelo