Volledig scherm
Gerard Veldhof: tijd voor nieuw gezicht. © Emiel Muijderman

Hengelo zoekt nieuwe centrummanager

HENGELO - Gerard Veldhof stopt per 1 januari als centrummanager. Wie hem gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Veldhof is ruim 6,5 jaar werkzaam geweest voor de Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), de belangenorganisatie van de ondernemers in de Hengelose binnenstad. Hij wordt volgende maand 70 jaar. "Het wordt tijd voor een nieuw gezicht", zegt hij zelf.

Bruggenbouwer

Veldhof had vorig jaar al te kennen gegeven dat hij eind dit jaar wil stoppen. Het bestuur van de SCH is nu op zoek naar een opvolg(st)er. 'Wij zoeken een bruggenbouwer met gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen. Een echte doorzetter die geen 9-tot-5 mentaliteit heeft.' Belangstellenden kunnen tot 25 november solliciteren.

Begin

Juist vorige week besloot de gemeenteraad om 13 miljoen euro uit te trekken voor het 'Integrale actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad'.  Volgens Veldhof 'een mooi moment om het stokje over te dragen'. "Met die 13 miljoen zijn we er nog niet. Er moet nog veel meer gebeuren. Maar het is in elk geval het begin van een mooie ontwikkeling."

Rol

Veldhof blijft na 1 januari nog wel actief binnen de SCH. "In welke rol, dat moeten we nog samen bekijken." Voordat Veldhof in dienst trad van de SCH, was hij tien jaar werkzaam als dorpsmanager in Borne.

In samenwerking met indebuurt Hengelo