Volledig scherm
PREMIUM
Hengelo - Frank Krake voor rubriek Geloof Hoop en Liefde, vrijstaand maken editie alle Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20180809 © Carlo ter Ellen DTCT

Hengeloër Frank Krake: ‘Tolerantie is het toverwoord’

geloof hoop liefdeFrank Krake (50). Schrijver en zakenman uit Hengelo. Met zijn boek De Laatste Getuige staat hij al bijna 20 weken in de bestsellerslijst. Hij had deze week spannend momenten: zijn zoon zat tijdens de aardbeving op Bali.

Geloof

„Ik ben rooms katholiek en ik voel me daar wel bij, al ga ik misschien maar een paar keer per jaar naar de kerk. Het mooie van het katholieke geloof vind ik, dat de tolerantie ten opzichte van andere religies en kerken groot is. Het hangt ook niet aan elkaar van: dit mag niet, dat mag niet. Daar krijg ik de kriebels van. Wat dat betreft moet het celibaat – de eis dat priesters ongehuwd moeten zijn – vandaag nog afgeschaft. Mijn gezond verstand zegt: de eerste levensbehoefte van de mens is eten, drinken en voortplanten. Als je die behoeftes onderdrukt krijg je ongewenste situaties. Los daarvan voel ik me thuis bij deze kerk. De normen en waarden die ik vanuit het geloof heb meegekregen, zijn belangrijk. Ieder mens weet diep in zijn hart wel wat goed en fout is. En als je daar naar leeft, dan maakt het niet uit of je die hogere macht God, Allah, Boedha of hoe dan ook noemt. Tolerantie is het toverwoord.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo