Volledig scherm
© Frans Nikkels

Hengeloër kijkt finale met zijn Franse vriendin op terrasje in Dijon

HENGELO - Lekker op een terrasje bij het concertgebouw, of  in een van de stampvolle café's van Dijon. Hengeloër Michel Visser (42) kijkt zondag in Frankrijk of Les Bleus wereldkampioen voetbal worden. Samen met zijn Franse vriendin Marie-Mathilde Wuillemin (23).

Hun woning in Hengelo was afgelopen week een bezienswaardigheid, bont versierd met Franse vlaggetjes. ,,Als Nederland had meegedaan, dan hadden er ook zeker Oranje spullen tussen gehangen. En nóg een rood-wit-blauwe vlag, maar dan net iets anders. Nu is het voor mij niet zo moeilijk om voor Frankrijk te zijn. Het is ook gewoon een mooie ploeg", zegt Visser, die zijn vriendin Marie-Mathilde twee jaar geleden via internet heeft leren kennen. 

Mooie tegenstander

Inmiddels  woont het stel sinds enkele maanden samen in Hengelo, waar Marie-Mathilde stage loopt bij een bedrijf in Hengelo. De finale van het wk bekijken ze samen bij haar  familie in de hoofdstad van Bourgondië.   ,,Kroatië is een mooie tegenstander. We krijgen zondag twee leuk spelende ploegen tegenover elkaar te zien."

Voor Marie-Mathilde is het weekendje weg naar Dijon vooral een leuk weerzien met vrienden en familie. ,,Ik heb er veel zin in en hoop dat we winnen. Ik heb misschien wel iets minder met voetbal dan Michel dat heeft. We hebben een poster van wereldkampioen Frankrijk aan de muur uit 1998. Toen was ik drie..."

Mbappé leuk voor FC Twente

Het stel heeft duidelijk twee favoriete spelers in de Franse selectie: Antoine Griezmann en Kylian Mbappé. ,,Vooral Mbappé is een leuk voetballertje. Hij is nog lekker jong, misschien kan hij nog een paar jaartjes ervaring opdoen bij FC Twente..." 

In samenwerking met indebuurt Hengelo