Volledig scherm
© Thinkstock

Hengeloër (49) moet een week brommen na ingooien van ruit

ALMELO/HENGELO - Unal A. (49) uit Hengelo moet een week zitten voor het ingooien van een ruit. In een ruzie met een andere familie, waarbij al een ruit van zijn moeders woning was in gekegeld, nam hij wraak. „Ik raakte alleen het kozijn, waardoor een barst in het glas zat”, zei hij deze dinsdag tegen de Almelose politierechter Christine Koppes.

Officier van justitie Merle Jannink schetste dat de politie op 16 november 2017 al ter plekke was in de Theo Wolvecampstraat. Omdat vermoed werd dat de veel vaker veroordeelde Unal A., met een strafblad van welgeteld 21 bladzijden, wraak zou kunnen nemen, bleef een agent achter. Ingegrepen werd toen de verdachte de steen smeet. Hij werd bij de arrestatie bespoten met pepperspray, hij volgde de aanwijzingen van de politie niet op.

Oog om oog, tand om tand

De aanklaagster was helder. „Deze oog om oog, tand om tand-reactie moet worden afgestraft.” Zij hoorde het verweer van A., die zei emotioneel geworden te zijn door de vernieling van moeders venster, aan. Het overtuigde haar niet. De eis: een week cel.

Pepperspray

Politierechter Koppes deelde de kritiek van A.’s advocaat op het gebruik van pepperspray niet. „U deed niet wat de politie zei. Ik ga uit van de professionaliteit van de politie.” De magistrate nam de eis over. De Hengeloër, die in de gevangenis zit voor een ander feit, kan een week langer ‘binnen’ blijven.

In samenwerking met indebuurt Hengelo