Hengeloër Jeroen Zwier wil de historie weer tot leven brengen

videoHengeloër Jeroen Zwier (53) vond op latere leeftijd zijn bestemming in de interesse voor historie. Wat begon met het opzetten van de familiestamboom leidde tot een duik in allerlei archieven. „Ik ben continu bezig met uitzoeken. Daar ligt mijn hart.”

Zijn belangstelling voor geschiedenis is breed. Toen Jeroen Zwier enkele jaren geleden als vrijwilliger aan de slag ging bij Museum Hengelo en later bij de Vereniging Oudheidkamer Twente in Enschede kreeg hij de kans van zijn leven om te spitten in het verleden. En die kans greep hij met beide handen aan. „Ik wil de historie weer tot leven brengen. Ik zal hier tot in lengte van jaren gepassioneerd mee bezig zijn”, zegt hij. 

  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.

In samenwerking met indebuurt Hengelo