Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Hengeloër vrijuit in slepende zedenzaak

HENGELO - Mario M.B. (33) is dinsdag vrijgesproken in een slepende zedenzaak. De Hengeloër werd vervolgd voor ontucht met een nichtje (4). Dat zou zich tijdens een logeerpartij in mei 2017 hebben afgespeeld. M.B. ontkende de beschuldigingen.

Het meisje vertelde haar moeder in de auto opeens dat oom Mario bij haar in bed was gekropen en wat hij zou hebben gedaan. Het kind herhaalde dat later in de speciale verhoorstudio van de politie. Het Openbaar Ministerie seponeerde de strafzaak, maar werd door het gerechtshof teruggefloten. De moeder en een halfbroer van de verdachte maakten met succes bezwaar tegen het sepot. 

'Enigszins verrassend', noemde officier van justitie Leunk die beslissing van hogerhand. De aanklager geloofde niet dat het meisje haar verhaal 'heeft verzonnen' of dat het misbruik was geconstrueerd om Mario zwart te maken. Wel vond Leunk dat hard bewijs ontbrak. Hij vroeg vrijspraak. De officier wees erop hoe verscheurd de familie is. "Hier zijn alleen verliezers." Naaste familieleden noemen de verdachte 'pedofiel'.

De Hengeloër is lang geleden veroordeeld in zedenzaken. De moeder claimde 2500 euro smartengeld.

In samenwerking met indebuurt Hengelo