Volledig scherm
© Robin Hilberink

Hengeloos Peil in teken van zorg

HENGELO - In politiek café Hengeloos Peil worden maandagavond twee zorgonderwerpen behandeld. Heeft een zorgbuurthuis kans van slagen in Hengelo? Dat is een nieuwe woonvorm voor oudere mensen die toch collectief zorg willen genieten en die door samen te wonen minder eenzaam zijn. Verder het meldpunt dat de FNV wil inrichten voor klachten over de huishoudelijke hulp.

Aan de discussie nemen deel; directeur Esther van Spall van Wijkracht, de gemeenteraadsleden Marie-José Huis in ‘t Veld (SP) en Marc ten Barge (D66), manager Kim van Peperstraten van Carintreggeland, voorzitter Guido Weber van de Seniorenraad en bestuurder regionale arbeidsmarkten en lokale vakbondsnetwerken Hans Hupkes van de FNV.

De column wordt uitgesproken door journalist Michel Hasselerharm van deze krant. De muziek is in handen van het echtpaar Aurora en Didi Bennema Geerlings uit Rijssen, die in 1990 deel uitmaakten van de begeleidingsband van Ben Steneker in het voorprogramma van Johnny Cash.

Verder in het programma, dat om 19.00 uur begint in de Brasserie So Nice in de Schouwburg Hengelo, de nominatie voor de Persprijs 2019. Eerdere nominaties waren voor de Voedselbank, Atelier Z en Stichting Sint Nicolaasstad.

In samenwerking met indebuurt Hengelo