Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

Hengeloos Peil over marktplein en parkeerbeleid

HENGELO Gerard Cornelisse is maandagavond te gast in politiek café Hengeloos Peil. Cornelisse is door het college van B en W voor twee dagen in de week aangewezen als ‘kwartiermaker’ voor de herinrichting van het marktplein. Voor 1 april moet duidelijk zijn of er een commerciële, duurzame invulling komt voor een replica van het Hijschgebouw dat op het plein is voorzien. Cornelisse vertelt in het programma over zijn aanpak. 

Parkeren

Ook het parkeerbeleid komt aan de orde. Na het gereedkomen van het stadskantoor met ‘maar’ 68 parkeerplaatsen eind dit jaar dreigt er een groot parkeerprobleem te ontstaan. Pakweg 700 ambtenaren keren dan vanuit de tijdelijke huisvesting aan de Hazenweg terug naar de binnenstad. Waar zet de ambtenaar die per auto naar zijn werk komt zijn voertuig neer?  Buurten vrezen voor overlast en willen blauwe zones in hun straat. 

Wethouder Claudio Bruggink werkt aan een Parkeernota en zal in het programma  uit de doeken doen hoe hij problemen wil voorkomen. Fractievoorzitter Jeanette Nijhof van de PVV stelde daar eerder al kritische vragen over en neemt ook deel aan de discussie.

Burgemeester

Burgemeester Sander Schelberg spreekt een column uit. De net benoemde nachtburgemeester Marijke Agterbosch zal aangeven waar zij zich de komende tijd het eerst op zal richten. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Aurora en Didi Bennema Geerlings en Gerrit Markvoort.

Hengeloos Peil is een samenwerking van De Twentsche Courant Tubantia, Radio Hengelo TV en Schouwburg Hengelo. Het programma in Brasserie So Nice, in de schouwburg, begint om 19.00 uur. De presentatie is in handen van Esther Rouwenhorst en Gerard Smink.

In samenwerking met indebuurt Hengelo