HENGELO - Dominee Hans Wachtmeester:   „Mensen bellen niet snel. Dat is de Twentse aard. Ze zullen niet gauw zeggen; dominee, kom eens een keertje langs.”
Volledig scherm
PREMIUM
HENGELO - Dominee Hans Wachtmeester: „Mensen bellen niet snel. Dat is de Twentse aard. Ze zullen niet gauw zeggen; dominee, kom eens een keertje langs.” © Lars Smook

Hengelose dominee Hans Wachtmeester: ‘Flauwekul, coronacrisis is geen straf van God’

HENGELO - Mensen vragen soms aan predikant  Hans Wachtmeester  of deze coronatijd  het eind van de wereld is. „Dan zeg ik keihard nee! Rampen als de huidige gebeuren al sinds mensenheugenis. Daar is niets nieuws aan.” 

Predikant Hans Wachtmeester is 27 jaar predikant, waarvan 16 jaar in Hengelo. Meer dan normaal in al die jaren moet hij zaken regelen om diensten in goede banen te kunnen leiden. Maar die diensten worden hoe dan ook voorlopig niet meer gehouden in de vertrouwde Waterstaatskerk. „Dan kijk ik hoe we die diensten op een andere manier goed kunnen invullen. Wat kan nog wel? Wat komt er op ons af als kerk? Dingen die niet doorgaan, zoals vergaderingen, daar heb je in deze dagen ook mee te maken. Dat werk ligt een beetje stil. Videobellen kan wel.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo