Volledig scherm
Horecavoorzitter Berto Mulder vindt dat de zittende SCH-bestuursleden een morele verplichting hebben om te blijven tot een nieuw bestuur is gevormd. © Christian van der Meij

Hengelose horecavoorman baalt van stuurloze SCH

HENGELO - Met hun besluit om collectief af te treden laten de bestuursleden van de Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) ‘alle binnenstadsondernemers in de kou staan’. Dat stelt horecavoorman Berto Mulder in een reactie.

SCH-voorzitter Roland Schwind kondigde in juni van dit jaar al zijn vertrek aan, naar aanleiding van het mislukken van het plan voor de bouw van de Hijschkamer op het marktplein. De overige bestuursleden zouden nog aanblijven tot eind 2020, wanneer de huidige termijn van de Bedrijven Investeringszone (BIZ) afloopt. Maar afgelopen dinsdag werd bekend dat ze dat niet meer zien zitten en besloten hebben om per eind van dit jaar collectief af te treden.

Donderslag

Volgens voorzitter Berto Mulder van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hengelo komt dat bericht als ‘een donderslag bij heldere hemel’. Het opstappen van het voltallige bestuur komt op een uiterst ongelegen moment, want komend jaar moeten de ondernemers een besluit nemen over voortzetting van de BIZ en de verplichte financiële bijdrage voor promotie en activiteiten in de binnenstad. Zonder BIZ-gelden dreigen tal van evenementen van de kalender te verdwijnen.

Gijzelen

Mulder heeft waardering voor de jarenlange inzet van de bestuursleden, maar vindt het ‘een slechte zaak’ dat ze de SCH nu stuurloos achterlaten. ‘Hiermee laten ze alle binnenstadsondernemers in de kou staan die overigens part noch deel hebben aan de perikelen tussen het bestuur en de gemeente. Ze gijzelen de stad hier enigszins mee en maken zich waarschijnlijk onbewust schuldig aan een vorm van machtsvertoon die op generlei wijze te verdedigen is’.

Verplichting

De horecavoorzitter vindt het een morele verplichting van de nog zittende bestuursleden ten opzichte van de ondernemers ‘om het schip met de kop in de wind te houden tot er een nieuw bestuur gevormd is’.

In samenwerking met indebuurt Hengelo