Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth van Berkel-Vollenbroek over haar eerste opdracht als uitvaartspreekster: „Ik ging met knikkende knieën bij het gezin naar binnen, ik vond het heel spannend.” © Lars Smook

Hengelose maakt bijzondere carrièreswitch: van trouwen naar rouwen

HENGELO - Ze maakt een grapje over haar carrièreswitch. Als trouwambtenaar liet Liesbeth van Berkel-Vollenbroek (54) mensen hun ‘doodvonnis’ tekenen. Nu, als uitvaartspreekster, brengt ze overledenen met haar tekst bijna tot leven.

Als meisje scheurt ze op een driewieler achter de ambulance aan. Later bezoekt ze de graven van Elvis Presley, John F. Kennedy en Evita Perron. „Ik heb iets met de dood, ik vind het spannend.”

  1. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) bouwt voor de laatste keer een kersttuin

    HENGELO - Hij heeft hem voor de dertiende keer opgebouwd, nu voor het allerlaatst. „Zoals pa elk jaar belooft”, zegt zijn dochter Marion lachend. Hengeloër Gerrit Prinsen (77) kan het niet laten. Nog één keer wil hij iedereen laten zien hoe een kersttuin eruit hoort te zien: „Eén thema, een beetje eenheid en niet allemaal verschillende soorten lampjes die allemaal weer op een andere manier knipperen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo