Volledig scherm
© De Nije Stichting

Hengelose Nije Stichting blij met 't Laerhuys, na bijzondere koopconstructie

HENGELO - Met de aankoop van boerderij 't Laerhuys is de gedroomde verhuizing van de Nije Stichting naar het Gezondheidspark een belangrijke stap dichterbij gekomen. Maar er moet nog een heleboel gebeuren.

De deal met de gemeente is rond. De stichting Vrienden van de Nije Hoeve is sinds 1 januari eigenaar van de oude boerderij aan de Bruinsweg. "Ik ben heel blij dat het eindelijk is gelukt", jubelt Debby Nijenhuis, oprichter en directeur van de Nije Stichting: het centrum voor zorg en ondersteuning aan mensen die kanker hebben of hebben gehad en aan hun naasten.

De onderhandelingen met de gemeente duurden drie jaar. 4 ton zou de boerderij moeten opbrengen, maar dat kon de stichting niet trekken. De twee partijen werden het eens over een speciale constructie: de stichting koopt alleen de opstallen en krijgt de grond in erfpacht. Vorige week zijn de handtekeningen gezet.

Grondig verbouwd

"Het echte werk moet nog beginnen", zegt Nijenhuis. Voordat de stichting kan verhuizen, moet de oude boerderij grondig verbouwd worden. Geschatte kosten: circa 9 ton. Het wordt volgens Nijenhuis een hele kluif om dat financieel rond te krijgen. Wanneer de verbouwing begint, kan ze nog niet zeggen. "Ik hoop wel dat we er dit jaar nog in kunnen."

Afgelopen maandag konden de vrijwilligers van de Nije Stichting een kijkje nemen in de boerderij. Komende zaterdag is er een open huis voor andere belangstellenden: van 10.00 tot 16.00 uur. Bezoekers wordt verzocht te parkeren aan de Anna Reynvaanweg, omdat er bij de boerderij zelf geen plek voor is.

In samenwerking met indebuurt Hengelo