De regeling geldt ook voor zzp’ers en bijvoorbeeld sportverenigingen.
Volledig scherm
De regeling geldt ook voor zzp’ers en bijvoorbeeld sportverenigingen. © ANP XTRA

Hengelose ondernemers krijgen uitstel van betaling gemeentelijke belastingen

HENGELO - Hengelose ondernemers die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, kunnen uitstel van de gemeentelijke belastingen krijgen. Ze hebben nog tot 1 oktober om de rekening te voldoen.

Met die maatregel hoopt de gemeente Hengelo ondernemers in de stad te kunnen steunen. Het gaat dan onder meer om onroerende zaakbelasting, precariorechten (vergoeding voor gebruik openbare grond) en toeristenbelasting die later kunnen worden betaald.

Economische schade

De meeste gemeenten die zijn aangesloten bij het Gemeentelijk Belastingkantoor doen mee aan deze regeling, zodat de economische schade door de coronacrisis zo veel mogelijk kan worden beperkt.

Sportverenigingen

De regels gelden voor alle bedrijven die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Ook zzp’ers, eenmanszaken en stichtingen of sportverenigingen kunnen uitstel aanvragen. Het Gemeentelijk Belastingkantoor heeft een speciale pagina aangemaakt waarop de regels staan vermeld.

Ondernemersgeest

Wethouder Gerard Gerrits van economische zaken noemt de coronacrisis ‘een hele andere werkelijkheid’. „Vooruitkijken is moeilijk in deze onzekere tijd. Maar één ding is zeker: ook als dit virus ons land heeft verlaten, zullen we uw ondernemersgeest en inspanning hard nodig hebben om weer vooruit te kunnen.”

Gerrits wenst daarnaast ‘de mensen binnen uw onderneming en omgeving gezondheid en veel sterkte toe’.

In samenwerking met indebuurt Hengelo