Volledig scherm
El centro de la Salsa is sinds 2013 gevestigd in een pand op de hoek van de Dorpsmatenstraat en de Willemstraat. © Robin Hilberink

Hengelose salsaschool moet op zoek naar ander onderkomen

HENGELO - De toekomst van El centro de la Salsa is onzeker. Het danscentrum moet verhuizen, maar wanneer en waarheen?

El centro de la Salsa is sinds 2013 gevestigd in het voormalige pand van de firma Walhof, op de hoek van de Dorpsmatenstraat en Willemstraat. Oprichter en eigenaar Glenn Wielingen huurt de ruimte van Welbions. Maar de woningcorporatie is voornemens om het gebouw te verkopen aan zorgorganisatie Brokant van de Hengelose Caroline Coumans. Die wil er een wooncomplex voor ouderen realiseren.

In die plannen is geen plek meer voor El centro de la Salsa en de andere huurders. "We moeten eruit, dat is wel zeker", zegt dansleraar Wielingen. Binnen welke termijn is nog niet bekend. Welbions heeft het huurcontract nog niet opgezegd. Er geldt in elk geval een opzegtermijn van een half jaar.

Heel lastig

El centro de la Salsa moet hoe dan ook op zoek naar een ander onderkomen. "We zijn aan het rondkijken. Maar het is heel lastig", zegt Wielingen. Andere geschikte panden zijn volgens hem in Hengelo nauwelijks te vinden. "En wat er is, is niet te betalen." Als voorbeeld noemt hij het voormalige pand van Fopshop Wienk. "Die vragen de hoofdprijs, een paar duizend euro per maand. Dat kan ik niet betalen." In Enschede zijn wel mogelijkheden. Maar Wielingen wil liefst in Hengelo blijven. "Dit is mijn thuisbasis."

Caroline Coumans van Brokant kan nog niet zeggen wanneer het danscentrum eruit moet. Maar ze hoopt wel dat binnen een jaar kan worden begonnen met de bouwwerkzaamheden. Coumans heeft inmiddels al een gesprek gehad met de huidige huurders.

In samenwerking met indebuurt Hengelo