Volledig scherm
ATC’65 kon het afgelopen jaar afsluiten met een positief saldo van 11.000 euro. © Wouter Borre

Hengelose voetbalclub ATC’65 krijgt er nog eens twee kleedkamers bij

HENGELO - Voetbalvereniging ATC’65 krijgt er nog eens twee kleedkamers bij. Dat maakte het bestuur maandagavond bekend tijdens de algemene ledenvergadering.

De club krijgt de beschikking over de opslagruimte van de onderhoudsploeg van Gildebor. Daarover heeft het bestuur overeenstemming bereikt met de gemeente. Voor Gildebor wordt een nieuwe hal gebouwd, bij het cricketveld.

Voldoende

De huidige opslagruimte wordt omgebouwd tot twee kleedkamers. Daarmee komt het totaal aantal kleedkamers voor ATC op 15. „Dat is voldoende”, zegt voorzitter Martin Weghorst. „Dan zijn we niet meer afhankelijk van de kleedkamers van de cricketclub.”

Best knap

Het afgelopen jaar kon worden afgesloten met een positief saldo van circa 11.000 euro. Het clubgebouw op sportpark Slangenbeek onderging een complete metamorfose. Ondanks de sterk gestegen prijzen in de bouw werd de begroting nauwelijks overschreden. „Best knap. Met dank aan heel veel vrijwilligers”, aldus Weghorst. Het aantal leden daalde licht: van 1227 naar 1195.

Opleiding

Het bestuur presenteerde maandagavond ook de Toekomstvisie 2020-2022. Kern daarvan is dat de club extra gaat investeren in het opleiden van trainers en scheidsrechters. Daar staat wel wat tegenover. Van de leden (of hun ouders) wordt verwacht dat ze zich als vrijwilliger inzetten voor de club, via een soort puntensysteem.

Ereleden

Vanwege hun grote verdiensten voor de club werden Rudie Pillen en Huseyin Seker benoemd tot erelid. Gerard Bessembinder, Rik Meijer en Willem Thijsen werden benoemd tot lid van verdienste. Pillen werd bovendien gehuldigd omdat hij al 50 jaar lid is. Ook oud-voorzitter Joop Munsterman en  Sander Vermeulen (beiden 25 jaar lid) werden in het zonnetje gezet. Jan Arie Bijl trad terug als secretaris. Hij wordt opgevolgd door Randell Schwab.

In samenwerking met indebuurt Hengelo