Volledig scherm
Voorzitter Gerard ter Hedde speldde opa Henk Renssen maandagavond de zilveren clubspeld op die was bestemd voor kleinzoon Gillian. © HVV Tubantia

Hengelose voetbalclub Tubantia huldigt clubicoon Henk Renssen

HENGELO - Hij is al 75 jaar onafgebroken lid van voetbalvereniging Tubantia. Maandagavond werd oud-prof Henk Renssen daarvoor gehuldigd tijdens de algemene ledenvergadering. Ook kleinzoon Gillian behoorde tot de jubilarissen.

Henk Renssen (84 inmiddels) mag met recht een clubicoon worden genoemd. Hij maakte in de jaren ’50 deel uit van de eerste lichting (semi-)profs, speelde onder andere bij Rigtersbleek en Oldenzaal. In 1963 keerde hij terug bij Tubantia, waar hij de laatste vier jaar in het betaalde voetbal meemaakte. Samen met bekende namen als Bertus Strating en de broers Olde Riekerink.

Renssen is een Tubantiaan in hart en nieren. Al eerder werd hij benoemd tot erelid. Toen kleinzoon Gillian werd geboren, maakte opa hem meteen lid. Dat was 25 jaar geleden. Omdat Gillian maandagavond zelf niet aanwezig kon zijn bij de huldiging van de jubilarissen, kreeg opa Henk de zilveren clubspeld op zijn revers gespeld door voorzitter Gerard ter Hedde.

930 leden

Uit het verslag van de penningmeester bleek dat HVV Tubantia financieel gezond is. Het afgelopen boekjaar is afgesloten met een plus van ruim 40 mille. De club telt circa 930 leden. Dat is ongeveer 40 minder dan een jaar geleden. Oorzaak van het verloop is volgens vicevoorzitter Hans Hagedoorn met name dat veel jeugdspelers afhaken bij de overgang naar de senioren. Zij hebben er geen zin in om op zondagmorgen te voetballen. Tubantia overweegt daarom ook te beginnen met prestatievoetbal op zaterdag, net als bijvoorbeeld stadgenoot ATC‘65. „Om de jongens die niet op zondagmorgen willen spelen, toch bij de club te houden.”

Een definitieve beslissing is nog niet genomen. Maar het bestuur wil daarover in elk geval in gesprek met de leden. Maar één ding moet volgens Hagedoorn duidelijk zijn: het eerste zondagelftal is en blijft het vlaggeschip van de club. 

Nieuw veld

Het bestuur kon de leden maandag ook melden dat de gemeente in februari wil beginnen met de aanleg van een nieuw veld, ter vervanging van het oude hoofdveld dat is bestemd voor woningbouw. Het nieuwe (natuurgras)veld komt achter het huidige hoofdveld. Volgens Hagedoorn kan er waarschijnlijk pas in 2020 op gevoetbald worden.

Aannemer Steggink stopt na 13 jaar als hoofdsponsor van Tubantia. In de toekomst wil de club niet langer afhankelijk zijn van één geldschieter. In plaats daarvan gaat het bestuur opzoek naar meerdere (sub)sponsors.

Vanwege hun grote verdiensten voor de vereniging werden Ronald Houtkoper en Berry Esmeijer benoemd tot ereleden.

In samenwerking met indebuurt Hengelo