Volledig scherm
Een dansoptreden op de Markt tijdens het amateurfestival WAK in Hengelo. Vanwege de verwachte regen worden de meeste optredens aanstaand weekeinde binnen gehouden, in de schouwburg. © Frans Nikkels

WAK 17 Hengelo wijkt vanwege weersverwachting uit naar schouwburg

HENGELO - Om te voorkomen dat amateurfestival WAK 17 in Hengelo vanwege de regen in het water valt, wordt een groot deel van de optredens zaterdag en zondag binnen gehouden, in plaats van buiten. 

De weersverwachting voor het weekeinde is ronduit slecht. Negentig procent kans op regen. Alle reden voor de organisatoren van WAK 17 om het speciale regenprogramma uit de kast te halen. Het buitenfestival wordt nu voor een groot deel verplaatst naar de Schouwburg.

Presenteren

“Helaas”, zegt Simone Roerink, coördinator van het Amateurkunstenweekend WAK 17. “Het is nooit eerder voorgekomen. De Schouwburg opent zaterdag en zondag de hele dag deuren voor ons. Daar zijn we heel blij mee. Nu krijgen alle amateurkunstenaars toch de kans om zich te presenteren.”

Ponystal

Een reeks van amateurgroepen treedt zaterdag en zondag op in de middenzaal en in de grote hal. De optredens beginnen zaterdag om 10.30 uur. Ook in de bibliotheek zijn optredens.  Ook voor de wijken is er een aangepast programma. Het Overijssels Senioren Orkest treedt vanaf 10.30 uur op in de Klokstee. Het Twents Fanfare Orkest speelt om 13.30 uur in Ponystal Het Geerdink.

 Zondag begint het festival met het bekende WAK ontbijt om 10.15 uur in de Wolvecamp foyer in de Schouwburg. Wanneer ook maar even de zon schijnt, zullen de groepen ook naar buiten trekken.

  1. Directeur Siemens Hengelo over sluiting: 'Dreun voor medewerkers en regio'

    ENSCHEDE/HENGELO - Directeur Huub Banus reageert vrijdag in de Grolsch Veste op de sluiting van Siemens in Hengelo. Hij noemt de sluiting een dreun voor de medewerkers, de stad Hengelo en de regio. Hij benadrukt dat Siemens niet over een nacht ijs is gegaan. "Er zijn goede analyses uitgevoerd en uiteindelijk heeft dat helaas tot deze keuze geleid." Banus benadrukt dat medewerkers op hem kunnen rekenen. "We gaan het proces in met de bonden en de ondernemingsraad en wij zullen onze verantwoordelijkheid nemen."

In samenwerking met indebuurt Hengelo