Volledig scherm
De Deldenerstraat moet stiller worden. © Carlo ter Ellen DTCT

Het moet stiller worden in Hengelo

HENGELO - Op 5 lawaaiige plekken in de stad moet het een stukje rustiger worden. Een aantal wegen, waaronder de oostelijke Breemarsweg en de Deldenerstraat, krijgt stil asfalt en worden geïsoleerd.

De stad telt 5 'lawaai-hotspots'. 2 van die hotspots worden tussen nu en 5 jaar aangepakt, blijkt uit een plan van B en W dat woensdag is gepresenteerd. Dat zijn de Breemarsweg, het stuk dat overgaat in de Pruisische Veldweg en verder gaat richting de Kuipersdijk, en de Deldenerstraat tussen de Geerdinksweg en de Tuindorpstraat.

Lawaai

Ook de Industriestraat-Boekeloseweg, Bornsestraat vanaf de Weideweg richting Borne en de wegen in Beckum zijn te lawaaiig en worden aangepakt.  Er is al veel gebeurd, zegt de gemeente. Zo is de geluidsoverlast van de Westtangent (Oelerweg) een stuk minder geworden. Dat geldt ook voor de Geerdinksweg, Enschedesestraat en Deurningerstraat.

Spoor

Ook het spoor wordt gezien als lawaaiplek. Langs het spoor Hengelo-Almelo zijn geluidsschermen geplaatst. Volgens de gemeente is de belasting voor aanliggende woningen aanmerkelijk gedaald.

In samenwerking met indebuurt Hengelo