HGV moet voor zo'n vijftig kinderen uit de Hasseler Es een andere plek vinden. De gymzaal aan de Cruys Voorberghstraat bleek ineens leeggehaald te zijn. De eigen spullen die de vereniging zo lang gebruikt, moeten ook weg omdat ze niet gekeurd zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
HGV moet voor zo'n vijftig kinderen uit de Hasseler Es een andere plek vinden. De gymzaal aan de Cruys Voorberghstraat bleek ineens leeggehaald te zijn. De eigen spullen die de vereniging zo lang gebruikt, moeten ook weg omdat ze niet gekeurd zijn. © Lenneke Lingmont

HGV Hengelo is het zat: gymzaal was ineens leeg en eigen spullen mogen ook niet worden gebruikt

HENGELO - Het begon met ergernissen. Nu overheerst boosheid en verdriet. Hengelo haalde de gymzaal in de Hasseler Es leeg. Om een vijftigtal kinderen niet teleur te stellen, gebruikt HGV nu eigen toestellen. Maar dat mag niet. „Zo ga je toch niet met je verenigingen om?”

  1. Alle Hengelose woonwijken worden een 30 km-zone; wethouder Steen is trots op nieuwe plannen
    PREMIUM

    Alle Hengelose woonwijken worden een 30 km-zone; wethouder Steen is trots op nieuwe plannen

    HENGELO - De gemeente wil op korte termijn in alle woonwijken 30 km-zones maken. Hiermee komt het college van B en W tegemoet aan een wens van de gemeenteraad. „De plannen moeten nog verder uitgewerkt worden deze collegeperiode”, zegt wethouder Hanneke Steen. „We hopen hiermee het verkeersgedrag van automobilisten te beïnvloeden en daarmee de veiligheid in de woonwijken te verbeteren.” Dat laatste is hard nodig. Veel mensen ervaren juist onveiligheid in hun woonstraat.

In samenwerking met indebuurt Hengelo