Volledig scherm
PREMIUM
© Carlo ter Ellen DTCT

Hijschkamer in Hengelo niet op drijfzand bouwen

BeschouwingHENGELO - Het wordt een spannende week voor het project De Hijschkamer op het marktplein. De voorstellen van kwartiermaker Gerard Cornelisse zijn doorgerekend. Wie gaat er betalen?

Het zijn nog maar schoten voor de boeg, maar toch, de VVD waarschuwde afgelopen weekend dat de exploitatie van De Hijschkamer 100 procent moet deugen. De gebruikers van het gebouw draaien zelf op voor de jaarlijkse lasten. Kwartiermaker Gerard Cornelisse bracht diverse partijen bij elkaar, maar kunnen zij ook de rekening betalen? Ambtenaren hebben alles doorgerekend. 'Het uur U' is voor De Hijschkamer aangebroken.

  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.

In samenwerking met indebuurt Hengelo