Rob Kerkhoven stond aan de wieg van de FBK Games en Nacht van Hengelo en was betrokken bij een reeks Olympische Spelen. Achter hem de blazer en hoed die hij in 1986 droeg in Mexico als bondscoach van de zwemploeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Kerkhoven stond aan de wieg van de FBK Games en Nacht van Hengelo en was betrokken bij een reeks Olympische Spelen. Achter hem de blazer en hoed die hij in 1986 droeg in Mexico als bondscoach van de zwemploeg. © Frans Nikkels Fotografie

Hoe de afwezigheid van Rob Kerkhoven Nederland in Tokio 1960 een gouden medaille kostte, maar Hengelo wel de vruchten plukte van zijn talent

HENGELO - Hij stond aan de wieg van tal van sportevenementen. Groot en klein. Was aanwezig bij een reeks Olympische Spelen. Als bondscoach en commentator. Nog steeds geniet Rob Kerkhoven van sport. Maar dan vooral op televisie. „Bij Hassan liepen de tranen over mijn wangen.”

  1. Acht broers en zus van gezin Vorgers nog steeds bij elkaar: 'Tot vijf jaar geleden nog ieder jaar op pad’
    PREMIUM

    Acht broers en zus van gezin Vorgers nog steeds bij elkaar: 'Tot vijf jaar geleden nog ieder jaar op pad’

    Jan (91) vervulde als oudste lang een vaderrol. Theo (76) had later een slijterij en houdt van kunst. Frans (80) is een man van de nuance, luistert en corrigeert. Net als Hermien (74) overigens. De anderen zijn de handige jongens die zich nooit knollen voor citroenen lieten verkopen. De acht broers en zus uit de familie Vorgers uit Hengelo zijn nog altijd bij elkaar. „Best uniek”, vinden ze.
    Hengelo