Hoezo airco? Dit bedrijf uit Hengelo werkt buiten in een tent

VIDEOWaar veel mensen aan de hitte proberen te ontkomen, zoekt softwarebedrijf Curious Inc. uit Hengelo de warmte juist op. Geen koel kantoor met klimaatbeheersing voor de werknemers dus, maar een buitenkantoor inclusief zwembad, volleybalveld en een tropische cocktailbar.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

„Het is toch zonde om de hele tijd binnen te zitten met dit mooie weer”, zegt directeur Wouter Eijkelenkamp (33). Een paar weken geleden bedacht hij daarom in een ‘gekke bui’ om een dagje met z’n allen buiten te gaan werken. „Het beviel zo goed dat we het nu een hele week doen.” Hij kijkt trots naar zijn buitenkantoor: een grote tent met daaronder lange tafels vol computers op het terrein van scouting Hendrik Hudson in Hengelo. Naast de tent, die in de schaduw van een groep bomen staat, is een volleybalnet gespannen. Iets verderop bakenen opblaaspalmbomen en felroze nepflamingo’s een zwembadje af.

En daar houdt het niet op. Er zijn barbecue-avonden, volleybaltoernooien, een bonte avond én werknemers kunnen blijven slapen in tipitentjes. „We gaan vrij ver”, zegt Wouter met een lach en kijkt om zich heen. „Ik geloof dat mensen bereid zijn meer energie te steken in hun werk als ze lekker in hun vel zitten. Dit soort acties zorgen voor een ontspannen en vriendschappelijke sfeer op de werkvloer.” De zweetdruppels over zijn voorhoofd. „Ja, het is wel heet af en toe. Maar daarom staat er ook een zwembad, hè?” 

In samenwerking met indebuurt Hengelo