Impressie van een open dag bij hogeschool Tio in Hengelo
Volledig scherm
Impressie van een open dag bij hogeschool Tio in Hengelo © Lars Smook | De Twentsche Couran

Hogeschool Tio Hengelo komt in andere handen

HENGELO - Hogeschool TIO komt in andere handen. Toezichthouder ACM heeft ingestemd met de overname door opleidingsinstituut NCOI. Die biedt, net als TIO, opleidingen aan op mbo- en hbo-niveau, maar richt zich volgens het ACM op een andere doelgroep.

TIO begon in Hengelo met opleidingen op het gebied van toerisme, maar is inmiddels gegroeid tot een landelijke organisatie met vestigingen in onder meer Utrecht, Rotterdam en Eindhoven en biedt voltijdonderwijs aan jongeren tot 25 jaar. NCOI  (Nederlands Commercieel Opleidingsinstituut) heeft de hoofdvestiging in Hilversum richt zich op deeltijdonderwijs aan volwassenen.

Onder meer opleiding tot stewardess

Toezichthouder ACM (Autoriteit Consument & Mark) moet beoordelen of er bij grote overnames voldoende concurrentie overblijft. Omdat TIO en NCOI twee verschillende doelgroepen bedient, is nu groen licht gegeven voor de fusie tussen die twee. ACM onderzoekt nog de overname van de LOI (Leidse Onderwijsinstellingen) door NCOI.

TIO is in Hengelo gevestigd aan de Julianalaan en verzorgt daar hbo- en mbo-opleidingen op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, business, marketing en rechten. Ook is er de opleiding tot  stewardess.

In samenwerking met indebuurt Hengelo