Volledig scherm
© News United/Jack Huygens

Hond gered uit warme auto in Hengelo, baasje 'witheet'

HENGELO - Het hondje dat zondagmiddag in Hengelo uit een snikhete auto werd gehaald is weer terug bij haar Duitse baasje. Dat bevestigt Veronique de Vries van Dierenopvangcentrum Hengelo, waar de viervoeter na de reddingsactie terechtkwam.

„De eigenaar belde laat op de avond toen we al gesloten waren, en wilde de hond direct komen ophalen”, zegt De Vries. „Normaal gesproken zijn we wel bereidwillig, maar omdat we wisten dat ze de hond urenlang in een hete auto hadden laten zitten was dat gevoel nu wel helemaal weg. We hebben ze de hond maandag laten ophalen, gewoon tijdens onze normale openingsuren.”

Warme kofferbak

Quote

Hij vond het maar belache­lijk, en zou nooit meer in Nederland komen

Veronique de Vries

Volgens De Vries was de Duitse eigenaar boos omdat de politie de achterruit van zijn auto had ingeslagen om de hond te kunnen redden. „Hij vond het maar belachelijk, en zou nooit meer in Nederland komen. Volgens hem had de hond ook maar een paar minuten in de warme auto gezeten, maar wij weten wel beter.”

Navraag bij de politie leert dat de hond inderdaad uren in de warme kofferbak zat. „We waren om 15.15 uur aanwezig, nadat er een melding was gekomen van een verontruste omstander. Vervolgens hebben we geprobeerd de eigenaar te vinden”, zegt een woordvoerster. „Toen dat niet lukte hebben we het raam geforceerd. Dat was rond 16.30 uur. Een klein uur later hebben we de auto laten afslepen, omdat de eigenaar nog steeds niet was gearriveerd.”

Oververhit

Volgens De Vries was de hond oververhit en dorstig, maar ging het al snel weer beter met het dier. „Toen ze maandagochtend weer met het baasje mee ging, was ze helemaal hersteld.”

De politie heeft geen boete uitgedeeld, maar weet dat de Duitse hondeneigenaar alsnog met flinke kosten blijft zitten. „De afsleepkosten en het herstel van de autoruit komen natuurlijk voor eigen rekening.” Ook de transportkosten van de Dierenambulance, die de hond van de parkeerplaats naar het opvangcentrum bracht, moet door de Duitsers worden vergoed.

  1. Fitnesstuin: leden van het Hengelose college doen eerst tien push-ups
    PREMIUM
    Column

    Fitness­tuin: leden van het Hengelose college doen eerst tien push-ups

    High Intensity Training: fit in slechts twintig minuten per week. Mannen en vrouwen werkzaam in bedrijven doen hun fitnessoefeningen. Tijdens een korte work-out worden de spieren intensief gebruikt. Bedrijfsfitness is zo gek nog niet. Het is in opkomst. Ik zeg dit niet zomaar. Lokaal-Hengelo wil dat er op het marktplein een fitnesstuin komt ‘om even lekker buiten te sporten’. Ik dacht direct: geniaal! Waarom zijn we daar met ons allen niet eerder op gekomen?

In samenwerking met indebuurt Hengelo