Volledig scherm
Ingrid Luttikhuis-Nijmeijer © Martin Ruesink

Ingrid Luttikhuis uit Hengelo koninklijk onderscheiden

HENGELO - Ingrid Luttikhuis-Nijmeijer (62) uit is zaterdagmiddag koninklijk onderscheiden voor haar jarenlange vrijwilligerswerk. De Hengelose werd lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Ze kreeg de onderscheiding uitgereikt door loco-burgemeester Mariska ten Heuw. Dat gebeurde in zorgcentrum Backenhagen, waar Luttikhuis als vrijwilligster van De Zonnebloem actief is. Luttikhuis is daarnaast van 1984 tot 2015 actief geweest bij de EHBO-vereniging, afdeling Hengelo, als vrijwilligster en bestuurslid.

Ze notuleerde de vergaderingen, organiseerde de cursusavonden en hielp bij herhalingslessen. Ze droeg ook zorg voor de prestatiekaarten voor de cursisten. Bij De Zonnebloem begon de Hengelose in 1998 als vrijwilligster. Sinds 2009 is ze er bestuurslid ‘activiteiten’. Luttikhuis heeft in de loop van de tijd vele gasten thuis bezocht en zorgt er nog altijd voor dat zieken attenties krijgen met Pasen, Nationale Ziekendag en Sinterklaas. 

Ze ontwerpt uitnodigingen voor de bijeenkomsten en maakt hapjes voor de gelegenheden. Ook de organisatie van de jaarlijkse busreis valt ook onder haar verantwoordelijkheid. Verder is Luttikhuis sinds 2015 actief als vrijwilligster bij de Sociëteit de Hagen. Dit is de plek waar een vaste groep ouderen elkaar wekelijks ontmoet.

In samenwerking met indebuurt Hengelo