Het Pioneer-team van scholengemeenschap Reggesteyn uit Rijssen heeft - evenals het Stork College uit Hengelo - de finale van Vakkanjers bereikt.
Volledig scherm
Het Pioneer-team van scholengemeenschap Reggesteyn uit Rijssen heeft - evenals het Stork College uit Hengelo - de finale van Vakkanjers bereikt. © Olivier Huisman

Interactieve oefenwanden Reggesteyn Rijssen en Stork College Hengelo in finale Vakkanjers

HENGELO/RIJSSEN - Kom met oplossingen en ideeën om jongeren meer te laten bewegen. Dat was de opdracht van de Johan Cruyff Foundation aan de scholen die deelnemen aan Vakkanjers. De teams van scholengemeenschap Reggesteyn uit Rijssen en Stork College uit Hengelo veroverden met hun idee voor een interactieve oefenwand een plek in de finale.

De projecten van de twee teams worden samen met die van de acht andere finalisten donderdag 11 juni beoordeeld door vakkundige jury, zegt Sonja van der Eijk, communicatieadviseur Vakkanjers. „Op woensdag 10 en donderdag 11 juni vindt de finale plaats via een live-uitzending die online wordt uitgezonden. Vooraf toeren we twee weken door het land om alle finalisten te interviewen over hun oplossingen, ideeën en gemaakte producten”, aldus Van der Eijk. 

Vakmanschap in wording

Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo