Is schoolhond uit Hengelo de leukste van Nederland? ‘Pieter oordeelt niet’

VIDEOALMELO/HENGELO - Labradoodle Pieter is schoolhond. Hij helpt kinderen met lezen en maakt hyperactieve kinderen rustig. „Pieter oordeelt niet. Tikt je niet op de vingers als je iets fouts doet.”

Als Pieter, een 4-jarige Australische Labradoodle, door de gangen van basisschool De Noorderborch in Almelo wandelt, roepen leerlingen zijn naam en kriebelen leerkrachten hem even onder zijn kin. „Ze zijn echt dol op hem”, vertelt eigenares en juf Erna Nijeboer (50) uit Hengelo. 

  1. Slotakkoord
    PREMIUM
    COLUMN

    Slotak­koord

    Wat was de wereld heerlijk overzichtelijk, ooit. Bij het overlijden van een dierbare presenteerde een doodgraver in pandjesjas een lijstje muzieknummers. Uit het - summiere - aanbod hadden nabestaanden maar te kiezen. Meer ‘smaken’ waren er niet. Was de betreurde van socialistische huize, werd ‘Morgenrood’ aangevinkt. Katholieken lieten het ‘Ave Maria’ klinken. Uiteraard prijkte de eerdere kantinehulp van Holland Signaal in Hengelo er tussen, zangeres Mieke Telkamp uit Oldenzaal. Haar ‘Waarheen Waarvoor’ stond generaties op 1 op de uitvaart-top 10.

In samenwerking met indebuurt Hengelo