Het containertuintje aan de Schumannstraat maakt weinig indruk op dumpers. De gemeente vermoedt dat dat met de renovatie van woningen in de buurt te maken heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Het containertuintje aan de Schumannstraat maakt weinig indruk op dumpers. De gemeente vermoedt dat dat met de renovatie van woningen in de buurt te maken heeft. © Saskia Minkman

Je zak naast de container dumpen? Het wordt steeds lastiger in Hengelo

HENGELO - Het wordt voor kwaadwillenden steeds moeilijker om ongezien afvalzakken naast de ondergrondse containers in Hengelo te dumpen. Dankzij cameratoezicht, toezichthouders die ook ‘s avonds een oogje in het zeil houden en het grondig doorzoeken van afvalzakken worden steeds meer mensen op de bon geslingerd. En de boete is niet mals.

  1. Coffeeshop Rokade in Hengelo is allang niet meer alleen voor kunstenaars, freaks en hippies
    PREMIUM
    ONS DNA

    Coffeeshop Rokade in Hengelo is allang niet meer alleen voor kunste­naars, freaks en hippies

    HENGELO - Geen onruststokers, zo zegt het gezegde. Zo zien ze er ook niet uit. Wel als tevreden rokers, al roken ze nu niet. De één zegt hier te komen omdat het gebruik van wiet zorgt voor rust in een lijf dat wordt overprikkeld door adhd, een ander omdat hij het lekker vindt. Een derde en vierde willen liever niet op de foto. Thuis hoeven ze het niet te weten. Of de baas maar beter niet.

In samenwerking met indebuurt Hengelo