Jonge talenten uit Hengelo gehuldigd tijdens nieuwjaarsreceptie

VideoHENGELO - De een doet wonderlijk mooie dingen op een piano. De ander bulkt van het zangtalent. Maar het merendeel van de Hengeloërs die maandag werden gehuldigd tijdens de nieuwjaarsreceptie kunnen heel goed hun tegenstanders op de grond gooien.

Burgemeester Sander Schelberg zette in Schouwburg Hengelo in totaal  29 vooral jongere Hengeloërs in het zonnetje, omdat ze afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben geleverd. Zoals wonderkind op de piano Evander Eijssink en Britt Franken, één van de negen finalisten van De Muziekwedstrijd, de online wedstrijd van het Prinses Christina Concours. Jaimy te Pas en Gisele Werth van Team Altena kickboxing werden genoemd vanwege hun topprestaties op het WK en Hugo Rijsman van het ROC won goud op het Nederlands Kampioenschap Lassen TIG. Corinne Oostrom werd met haar winkel Flavor in de Wemenstraat Winkel van het Jaar 2017. 

Judoka's

Maar het gros van de gehuldigden werd geleverd door de talenten van Judoschool Haagsma en Judo Promotie Twente, die allemaal ere-metaal haalden op grote toernooien. Dat waren van Judoschool Haagsma: Colin van Haeften, Douwe Leushuis, Sven Leushuis, Dali Lammertink, Lotte Mettinkhof, Lyam Middelbos, Ryan Meijers, Steyn Oldenhof, Luca Richardson, Rowan Uijen en Leon Vogelaar. Van Judo Promotion Twente: Hanneke Plaggemars, Fenne van Beek, Noud Karperien,  Cas Karperien, Sem Kalwij, Ruben Vaandering, Matteo Melisie, Chiara Melissie,  Elisa Melisie, Roosmarijn de Wit, Jayden Middelberg, Lars Boomkamp en Omar Darwies.

Volledig scherm
© Christian van der Meij

In samenwerking met indebuurt Hengelo