Volledig scherm
Voorzitter Jody van den Berg van Stichting Joubert Nederland tijdens een eerdere editie van het toernooi.tijden © Eigen foto.

Joubert-toernooi in Hengelo bij Achilles'12

HENGELO - Op sportpark 't Wilbert bij Achilles'12 wordt zaterdag 22 juni de vierde editie van het Joubert Tournament gehouden.

In een prestatie- en recreantenklassen verschijnen 27 teams aan de aftrap. Daaronder ook een team van FC Twente All Stars met oud-spelers als Simon Cziommer, Ellery Caïro en Thijs Houwing.

Bij zoon Tijn van voorzitter Jody van den Berg van Stichting Joubert Syndroom Nederland werd in 2015 het Joubert Syndroom geconstateerd, een zeldzame erfelijke afwijking waarover nog niet veel over bekend is in de medische wereld. 

“Voor ons als ouders was het erg zoeken naar de weg die wij moeten bewandelen om Tijn de beste zorg te kunnen bieden die hij nodig heeft", aldus Van den Berg. “Naast Tijn zijn er meerdere kinderen en volwassen in Nederland waarbij dit zelfde syndroom is geconstateerd. Deze lotgenoten en hun naasten verdienen ook allen de beste zorg die er mogelijk is."

Opbrengst

De opbrengst van het toernooi is voor de stichting. “We willen graag de levenskwaliteit voor Joubert- patiënten verbeteren. Door activiteiten en bijeenkomsten te organiseren voor Joubert- patiënten en naasten trachten we deze families een dag zonder zorgen aan te bieden. Dit kan variëren van het bekostigen van kennisbijeenkomsten tot een dag of een weekend weg met het gehele gezin."

Sportieve dag

“Een goede voorbereiding en veel kennissen, familie en vrienden vanuit de voetballerij hebben er voor gezorgd dat er een fantastisch programma is gemaakt voor dit toernooi. Een sportieve dag, waarbij er genoeg vertier zal zijn voor jong en oud.  Plezier en saamhorigheid voorop, om er een grandioze en onvergetelijke dag van te maken", aldus Van den Berg.

  1. Meidenvoetbal in Hengelo: ‘Voetbalclub zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    Meidenvoet­bal in Hengelo: ‘Voetbal­club zonder meiden is als café met alleen maar mannen’

    HENGELO - De voetbalwedstrijden zijn tien minuten aan de gang en de scheidsrechters hebben nog niet één keer hoeven fluiten voor een overtreding, aan de lijn is nog geen onvertogen woord gevallen en als een speelster een bal kopt, zeggen twee trainers tegen elkaar: „Dat zie je niet vaak”. Welkom bij de Hengelose voetbalclub Wilhelminaschool waar zaterdag en zondag met 1.000 deelneemsters het grootste meidenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsheeft.

In samenwerking met indebuurt Hengelo