Volledig scherm
De aankomst van enkelen van de laatste deelnemers van de Kennedymars © Christian van der Meij

Kennedymars in Hengelo: heet maar gewoon doorgaan

HENGELO - De lustrumeditie van de Kennedymars Hengelo was zaterdag een warme. Desondanks haalden bijna alle van de in totaal 275 deelnemers de finish na een 80-kilometer lange tocht over de Twentse dreven.

Die deelnemers roemden de verzorging onderweg. Dat was volgens veel wandelaars mede de reden van zo weinig uitvallers onder deze omstandigheden. ,,Goed om te horen”, toonde organisator Peter Levink zich een tevreden man aan de finish op sportpark Slangenbeek bij voetbalvereniging ATC’65. 

Extra waterposten

,,De warmte was van tevoren aangekondigd en daarom hebben we na het 45-kilometerpunt drie extra waterposten ingericht. De lopers starten om 5 uur in de ochtend en dan valt het de eerste uren met de warmte nog mee.” 

Bevoorrecht

Jan Terpstra heeft zich zojuist gedoucht en oogt weer okselfris. Ongelofelijk voor een 78-jarige, die net zijn 61ste Kennedymars over 80 kilometer heeft voltooid. Terpstra voelt zich vooral een bevoorrecht mens dat hij dit nog kan doen op zijn leeftijd en vraagt zich nooit af hoe hij het wederom voor elkaar heeft gekregen. 

'Dit doe ik nooit weer'

,,Tuurlijk heb je onderweg moeilijke momenten. Op een dag als vandaag begint dat zo’n beetje iets over de helft. Maar dan tref je de eerste extra waterpost en kun je weer verder.” Terpstra begon in 2002 met het wandelen van Kennedymarsen en hij herinnert zich de eerste nog als de dag van gisteren. Toen we thuiskwamen heb ik de schoenen de tuin ingesmeten en tegen mijn vrouw gezegd, brand ze maar op. Dit doe ik nooit weer.” Terpstra ging alsnog 60 keer van start.

Alle deelnemers arriveren binnen de tijd. Peter Levink wacht ze persoonlijk op bij de poort en zwaait de deelnemers ook weer uit als de gedoucht en met een kleine attentie onder de arm huiswaarts keren. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo