Kinderopvang jasjes kinderdagverblijf peuters
Volledig scherm
Kinderopvang jasjes kinderdagverblijf peuters © ANP XTRA

Kinderen van ‘vitale ouders’ mogen overnachten in Hengelose kinderopvang

HENGELO - In Hengelo is sinds afgelopen nacht een 24 uursopvang begonnen voor kinderen van ouders met vitale beroepen. Het gaat om kinderopvang Smallsteps in de Berflo Es.

Storm loopt het nog niet met de aanmeldingen. De eerste nacht sliep één kind in het multifunctionele gebouw. Reginald Overbeek, manager operations van Smallsteps, verwacht echter dat dit aantal de komende tijd zal stijgen. 

Behoefte

„De gemeente heeft de locatie in de Berflo Es twee weken geleden al aangewezen als noodopvang. Eerst voor overdag en mocht dat nodig zijn voor 24 uursopvang.”

Dienst aanbieden

Afgelopen week kreeg de gemeente signalen dat er behoefte is aan het uitbreiden van het reguliere aanbod. Vooral omdat de druk op het zorgpersoneel steeds verder toeneemt. „Door nu deze dienst al aan te bieden voorkomen we dat we straks geconfronteerd worden met een onwerkbare situatie.”

Rode Kruis

Afgelopen donderdag kwamen de coördinator noodopvang en verschillende partijen die gevestigd zijn in het nieuwe gebouw bij elkaar en werden de voorbereidingen getroffen. Het Rode Kruis heeft 15 slaapplekken ingericht. „Bij 24 uursopvang gelden heel andere eisen dan bij dagopvang. Omdat we gebruik konden maken van een draaiboek van een Smallsteps locatie in Amsterdam, konden we heel snel schakelen.”

Ook na 6 april

De tijden van de 24 uursopvang worden afgestemd op de vraag. De dienst zal ook tot na 6 april beschikbaar blijven. Ouders die werken of wonen in Hengelo kunnen gebruikmaken van de voorziening.

In samenwerking met indebuurt Hengelo