Volledig scherm
© Petra Meulman

Laan Hart van Zuid maandag afgesloten

HENGELO Nog even door de zure appel bijten - opnieuw. Winkeliers in Zuid hebben vanaf maandag met de zoveelste wegafsluiting te maken. Nu gaat Laan Hart van Zuid er uit.

Een nieuwe deklaag voor het stuk tussen Breemarsweg en Esrein en een compleet nieuw tracé van het Esrein tot aan Industrieplein; de Laan Hart van Zuid verbindt binnenkort de stationsomgeving met  het zuiden van de stad en daarna de A35. 

Maandag beginnen de  wegenbouwers met de volgende fase. Tot en met vrijdag 20 juli krijgt Laan Hart van Zuid een geluidsarme deklaag. Al het verkeer van en naar winkelcentrum Esrein  aan het Dikkersplein wordt dan via de driesprong  Industriestraat/Loweg/Esrein geleid.

Tegelijk wordt de Berfloweg definitief afgekoppeld van de  kruising Industrieplein/Parallelweg LS, die straks op de Laan Hart van Zuid in verbinding staat. 

Stork!

Voorlopig kan het verkeer echter op deze kruising nog niet het wegdek van de laan op, omdat pal aan dit tracé (zie illustratie) deze zomer het Theaterspektakel Stork! wordt gehouden. Pas na afloop van alle voorstellingen gaat het stuk Industrieplein/Esrein open.  ,,Dat vinden we zeker jammer", zegt Dennis Oude Alink, bedrijfsleider van supermarkt Jumbo Klieverik, ,,maar het is niet anders."

Ervaringsdeskundig

De afgelopen jaren hebben Jumbo en de andere zaken van winkelcentrum Esrein meermalen lange tijd hinder ondervonden van wegafsluitingen in de nabije omgeving.

,,Wij  zijn hier intussen ervaringsdeskundige in, het gaat hier om de haverklap dicht", zegt Oude Alink, die zijn klanten via sociale media informeert over de omleiding.

In samenwerking met indebuurt Hengelo