Lezingen ‘Suikerbastaard’ op geboortegrond Hengelose schrijver
HENGELO - Schrijver Jaap Scholten geeft komende vrijdag en zaterdag in totaal drie lezingen in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo. Op het terras van Paviljoen ‘De Ontmoeting’ vertelt hij het verhaal achter zijn bestseller Suikerbastaard. De roman is gebaseerd op de avonturen van Hengelose Stork-jongens in Ethiopië, in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.
Vanwege de maatregelen rondom covid-19 leek het er aanvankelijk niet op dat de in Hongarije woonachtige Scholten zijn nieuwste boek in Nederland zou kunnen promoten. Nu de grenzen weer open zijn, heeft hij de oversteek toch gemaakt en bezoekt hij de komende dagen zijn geboortegrond. De komende tijd trekt hij verder door Nederland voor de ‘Tropische Tuinen (en Terras) Tournee’.
Meneer Frans
Scholten, kleinzoon van de laatste fabrieksdirecteur uit de familie Stork (Meneer Frans), is opgegroeid in Hengelo. Extra bijzonder aan de drie ontmoetingen in het Prins Bernhardplantsoen is dat het binnenstadspark een (bij)rol speelt in het boek. Scholten schreef eerder onder andere Horizon City, dat eveneens voor een groot deel over zijn Stork-familie ging.
De drie vertelsessies van Jaap Scholten over zijn roman zijn een initiatief van Dorine Holman (organisator van Lutterzand Literair) de stichting Hengelo Leest en uitgever AFdH. De ontmoetingen met Scholten vinden vrijdag (om 17.00 uur en om 20.30 uur) en zaterdag (om 21.00 uur). Er zijn telkens maximaal 70 stoelen beschikbaar.
De entree bedraagt 8 euro (inclusief een drankje naar keuze). Betalen (bij voorkeur contant) kan bij de entree van het terras, waar de RIVM-richtlijnen voor terrasbeleid worden aangehouden. Bij regenachtig weer gaan de ontmoetingen gewoon door en zijn de zitplaatsen overdekt. Na afloop is er gelegenheid het boek te kopen en te laten signeren door de auteur.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Boersingel tussen Nijverdal en Wierden gaat flink deel van de zomer dicht voor onderhoud
Rijssen -
PREMIUM
‘Boer-gondische’ stad krijgt er een markt bij: ‘Oldenzalers houden van lekker eten’
Zien, ruiken en proeven; dat is waar het allemaal om draait op de Boergondische markt. Een nieuw initiatief van Oldenzaal Promotie om het boer-gondische karakter van Oldenzaal nog eens extra te benadrukken.Oldenzaal -
PREMIUM
Uitslagen en verslagen korfbal: AKC gedegradeerd, Blauw Zwart gepromoveerd
AKC pakte een punt tegen HKC, maar kon daarmee degradatie naar de derde klasse niet voorkomen. Blauw Zwart gaat naar de tweede klasse. NKC’51 heeft het lek nog niet boven. NRC’22 deed goede zaken in de strijd om promotie.Hengelo -
Met slideshow
Koikarpershow op Hulsbeek: internationaal evenement met Twentse gemoedelijkheid
Het begon als een gezellige samenkomst van liefhebbers die elkaar hun dieren wilden laten zien. Gezellig is het nog steeds maar wel een stuk groter: de Euregio Koi Show, die dit weekend plaatsvond op Het Hulsbeek in Oldenzaal.Oldenzaal -
PREMIUM13
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
Vreemdgaan gebeurt overal. Maar sommigen komen sneller in de verleiding dan anderen. Als artiest heb je het vaker voor het uitkiezen. Maar ook en vooral juist dan geldt: bezint eer ge begint, zegt Debby Gerritsen deze week tegen Teun.
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
-
-
-
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol? -
PREMIUM
Wijnen uit heel Europa proeven in Markelo: ‘Blijft de smaak hangen? Dan is het goede wijn’
Ruiken, door het glas laten walsen. Weer ruiken en dan een slok. Let wel, een slok met veel lucht erbij, oneerbiedig gezegd: een dikke slurp. Laat het vocht rondgaan in je mond, zodat iedere smaakpapil wordt beroerd. En dan: uitspugen. Blijft de smaak lang hangen? Dan is het goede wijn.Markelo